Skovvejens Bryghus
Håndbrygget øl fra Skælskør
Denne øl hed oprindelig KaSkade. Navnet hentydede til, at der var anvendt Cascadehumle i rundhånede mængder. Men i 2013, da min gode nabo Anders skulle indvie sin Kaptajn-bar i haven, fremstillede jeg en etiket med navnet Kaptajn-bajer og forærede ham et eksemplar. Jeg blev efterfølgende så glad for navnet og etiketten, at det bare måtte hænge ved denne øl.
Øllen er inspireret af de ameriakanske IPAer. Der er anvendt Nothern Brewer som bitterhumle og som sagt også en mas-se Cascadehumle. Bitterheden ligger på den rigtige side af 65 IPU og alkoholstyrken er på ca. 7 %.
Kaptajnbajer
Trabantenbier
Trabantenbier er mit bud på en Trappistenbier. Udover at betegnelsen Trappistenbier er et beskyttet varemærke, så syntes jeg også, at det ville være passende med et mere ydmygt navn. Og hvad er mere ydmygt end den heden-gangne østtyske bil Trabant. Det første bryg af Trabantbier indeholdte røgmalt, hvilket gjorde, at øllet og bilen, foruden navnet, også havde røglugten til fælles.
Trabantenbier er en mørk stærk overgæret øl på ca. 9 % alc. Foruden de almindelige basisingredienser er der tilsat ap-pelsinskal, korianderfrø, kandis, sukker og svesker under kogningen. Sveskerne bidrager med sødme og julestemning.


Denne hvedeøl er en hybrid imellem tysk og belgist hvede-øl. Der er anvendt en tysk hvedeølsgær, tyske humlesorter og belgisk malt. Der er også anvendt krydderier og det er jo verboten i Tyskland.
I virkeligheden passede opskriften bedst ind under saison-kategorien i Beercalc - så den fik navnet SæsonHvede.
Når den bundfældes godt, og derved kan hældes op uden at gæren følger med, så smager den faktisk (sådan cirka) som saisonales.
Vandt sølv i hvedeølskategorien ved DM i Håndbryg i 2012.
SæsonHvede
Rule, Britannia!

Det bærende element i denne øl er East Kent Golding humle.
Det store forebillede er Fullers ESB - men jeg er vist ikke helt kommert dertil endnu. Der er anvendt 6 forskellige malte til denne øl - bl.a. en lille smule hvede af hensyn til skummet.
Styrke: 6,5 % - men den skal længere ned i styrke næste gang, så den kan komme på fad og blive en god "bælleale".
------------------
Så er 2015-udgaven på plads. En letdrikkelig gylden ale på 5 % alc. Er ikke længere en "Extra Strong Bitter", men er nu blevet til en "Not so Strong Bitter".

______________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

En flok Kaptajnbajere på havebordet.
Og nogle Rule, Britannia! (Not so Strong Bitter) og Trabantenbier på køkkenbordet
